Word lid Bestel gratis

Rookvrije Generatie

Eén van de  belangrijkste doelen van het Longfonds is voorkomen dat mensen longziekten krijgen.

Het Longfonds is daarom één van de initiatiefnemers van ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Want kinderen rookvrij op laten groeien is het beste dat we voor de longen van kinderen kunnen doen.
Iedereen wil dat kinderen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speelplek bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen of aan dieren voeren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. En hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding maakt het Longfonds zich hard voor een Rookvrije Generatie.

 

Oproep: Weet u een speeltuin, kinderboerderij, schoolplein of andere plek waar veel jonge kinderen spelen die u graag rookvrij wilt hebben?  Wilt u weten hoe u dat kunt aanpakken? Meld u dan aan bij ons via rookvrij@longfonds.nl. Wij kunnen met u meedenken en advies geven.
U kunt ook naar de gratis Meet-up komen In actie voor de Rookvrije Generatie op woensdag 4 april 2018 in Amersfoort. Met uitleg over de campagne, handige tips om succesvol rookvrije meters te maken en meer. Aanmelden via rookvrij@longfonds.nl.

Kijk voor meer informatie over de Rookvrije Generatie op www.rookvrijegeneratie.nl