Word lid Bestel gratis

LEEFSTIJLMIDDAG: BLIJF ACTIEF

Vooraankondiging 
Leefstijlmiddag ‘Blijf actief: bewegen, voeding & ontspanning’ 
7 oktober 2017

Groningen, Drenthe, Friesland

LOCATIE: BEATRIXOORD, DILGTWEG 5, HAREN

Een gezonde leefstijl staat voor gezonde voeding, voldoende bewegen, niet roken, maar ook voor goed omgaan met stress, voldoende rust nemen en kunnen ontspannen. Allemaal dagelijkse dingen, die bij mensen met een chronische aandoening net wat ingewikkelder kunnen zijn. Vandaar de Leefstijlmiddag ‘Blijf actief’. Vóór mensen met een longaandoening, hart- of vaatziekte, reuma en/of diabetes en hun mantelzorgers. Dóór vrijwilligers van het Longfonds, De Hart & Vaatgroep, de Reuma Patiënten Vereniging Groningen en de Diabetesvereniging Nederland, samen met het UMCG Beatrixoord.

DE LEEFSTIJLMIDDAG, IETS VOOR U?
De Leefstijlmiddag ‘Blijf actief’ biedt een interactief programma. U krijgt informatie over gezonde leefstijl, deelt ervaringen en leert van elkaar. Op de Leefstijlmiddag wordt u zich meer bewust wat het belang van een gezonde leefstijl is. Ook krijgt u handvatten om de adviezen toe te passen in het dagelijks leven in uw eigen omgeving. Dat doen we met workshops en beweegactiviteiten, onder leiding van professionals en ervaren vrijwilligers.

WAT KUNT U VERWACHTEN? 
Workshop voeding: Goed om te (w)eten: gezonde en lekkere keuzes maken 
Workshops ontspanning keuze uit: zingen, djembe of yoga
Beweegactiviteiten keuze uit: walking football, rolstoelbasketbal, boccia, boogschieten of badminton
De workshops / activiteiten duren ongeveer 40 minuten. U doet in principe mee aan de workshop voeding, en kiest, op de middag zelf, één workshop ontspanning en één beweegactiviteit.

Aanmelden en inschrijven vanaf 30 augustus. Meer informatie volgt.