Word lid Bestel gratis

Beweegprogramma COPD bij fysio

In Nederland hebben bijna 600.000 mensen COPD, een ziekte die helaas niet te genezen is.
Maar klachten verminderen en achteruitgang vertragen is wel mogelijk!

Bij TIGRA bieden wij een beweegprogramma aan voor mensen met eenmilde vorm van COPD. Dit programma richt zich op:

-       Het verbeteren van de kracht;

-       Het uithoudingsvermogen en de coördinatie en daarmee het functioneren in het dagelijks leven verbeteren;

-       Het verbeteren van de spiermassa;

-       Het verkrijgen en behouden van een actieve leefstijl (gedragsverandering);

-       Het verbeteren van pijncoping en zelfredzaamheid;

-       Goede balans tussen inspanning-ontspanning

Fysiotherapeut Erik Visser is onze specialist op het gebied van COPD en we zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland. Daarnaast kunnen onze leefstijlcoaches Marieke Gjaltema  en Thomas Brouwer patiënten begeleiden bij het verkrijgen en behouden van een actieve leefstijl

Het programma heeft een duur van 18 weken en bestaat uit fysieke training, voorlichting en leefstijlcoaching. Er wordt 2x per week getraind in een oefenzaal onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of leefstijlcoach. Verder vinden er 2-3 coachingsgesprekken plaats met een leefstijlcoach om mensen aan te zetten tot een gedragsverandering in leefstijl (BRAVOS).

Tenslotte bevat het beweegprogramma een groepsvoorlichting over COPD en de invloed van voeding, gedrag en ademhalingstechnieken gegeven door een leefstijlcoach.

Het beweegprogramma wordt vergoed door De Friesland Zorgverzekeraar in de aanvullende verzekering. Voor aanmelding van het programma is een verwijzing van huisarts of specialist nodig.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TIGRA Leeuwarden, Eysingastraat 3, 8932 PD Leeuwarden | 058-2800777 | leeuwarden@TIGRA.nl |  www.TIGRA-Leeuwarden.nl