Word lid Bestel gratis

Nieuwsbrief

Longnieuws Rayon Friesland   // Januari 2017

Van de voorzitter:

Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief van dit jaar, waarmee we u op de hoogte brengen van het reilen en zeilen van Longfonds Friesland. Omdat we trots zijn op wat we doen en omdat we u graag betrekken bij de activiteiten. Het afgelopen jaar hebben we met elkaar opnieuw gestreden voor gezonde lucht en voor gezonde longen. Een sprekend voorbeeld hiervan is het rookvrij maken van het dorp Ureterp. We hebben samen met Huisarts Hilly ter Veer en een aantal andere organisaties hieraan gewerkt. De resultaten zijn zeer positief gebleken.  Prachtig om te zien wat samenwerking teweeg kan brengen.

De longpunten zijn het afgelopen jaar zeer goed bezocht. Met de vier locaties weten we inmiddels honderden longpatiënten en geïnteresseerden bij elkaar te brengen, tijdens boeiende bijeenkomsten. Ook het komende jaar gaan we dit weer doen in Drachten, Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. 

Samenwerken is de sleutel tot succes. Bij deze wil ik daarom graag de gelegenheid nemen om alle vrijwilligers te bedanken, met wie we hebben samengewerkt en die hun inzet het afgelopen jaar met zoveel energie hebben gegeven. Bedankt!

Voor het nieuwe jaar wens ik u allen namens rayoncommissie Friesland een goed en gezond jaar toe.

Met hartelijke groet, Klaas Visser

Van de redactie:

Voor actuele informatie kunt u altijd op onze website terecht: www.friesland.Longfonds.nl of mailen via: friesland@regio.longfonds.nl

 

Activiteiten Programma voor 2017 

Daar onze groep steeds ouder wordt, mensen bij ons weggevallen zijn en er helaas geen nieuwe mensen bijkomen, is er enigszins in ons programma gesneden. Wat overblijft zijn de bus- en de boottocht, maar er is wel een verandering. We varen weer alleen met de lotgenoten uit Friesland !   Bij Minke haar oproep om te knutselen was dit jaar niet genoeg animo om het door te laten gaan, maar Minke houdt vol en probeert het in 2017 toch nog een keer en anders zal dit ook moeten stoppen.

Voor de bus- en boottocht opgeven bij: Durkje Boermans Gele Eker 11 9005 PM  Wergea of boermansd@hotmail.com. Tel: 058 2552877 of 06 51936933

Met de bus- en boottocht gaan dokter Anton Blom en Pietie vd Laan weer met ons mee.

De bustocht is op woensdag 17 mei. We hebben weer een bus met lift. Deze keer gaan we naar Schoonebeek naar de zand strooi museumboerderij. Ook wordt daar een demonstratie van het zand strooien gegeven, maar bij aankomst beginnen we eerst met 2x koffie/ thee met wat lekkers en op de terug weg gaan we voor we thuis zijn nog een 3 gangen diner nuttigen.  De entree voor de zandstrooi boerderij is bij de prijs inbegrepen.  

De bus vertrekt om 12.00 uur vanaf Quatrebras bushalte Oude Commissieweg 23. (zijkant Disco). Vanaf Leeuwarden vertrek 12.25 uur op de parkeerplaats A.H. Tijnjedijk en rond 20.30 hopen we weer thuis te zijn.
Kosten voor leden  € 27,50 en niet leden € 37,50     Geld overmaken naar rekeningnummer: NL 88 INGB 0006688623  tnv. Stg Astma en COPD patiënten Frl. te Wergea                     .

 

Woensdag 13 september gaan we varen met de Redbad uit Terhorne. Deze rondvaartboot ligt aan: De Syl 1000 8493 LL Terhorne. Inschepen kan vanaf 10.00 uur en de trossen gaan om 10.30 los. We beginnen met 2x koffie / thee en er wordt appelgebak met slagroom bij geserveerd en u krijgt 2 consumptie munten aangeboden.
We gaan in Grou van boord, niet te winkelen maar naar Kota Radja (chinees) waar een lopend buffet op ons staat te wachten. Na het eten gaan we terug naar de Redbad en varen we weer verder. U krijgt nog een broodje kaas/ ham aangeboden voor we weer in Terhorne aanmeren. Opgave en betaling moeten echt voor 5 september binnen zijn want vol is vol en wie zich te laat aanmeld maakt kans om op de reservelijst te komen. Deze boot heeft een achterdek en een salon ervoor zodat u geen gebruik hoeft te maken van een lift. Kosten voor leden €32,00 niet leden € 42,00  Geld overmaken naar rekeningnummer: NL 88 INGB 0006688623 tnv Stg.Astma en COPD patiënten Frl te Wergea.

 

Minke haar programma is als volgt: 2 maart voorjaarsstukjes maken vanaf 14.00 uur,12 oktober gaan we pompoenstukjes maken natuurlijk in de pompoenentijd, dit ook weer vanaf 14.00 uur en 30 november kerstkaarten maken in 3D.  Wel zelf materiaal en oude kaarten meenemen. Ook nu weer beginnen we om 14.00 uur. Opgeven bij Minke. Tel: 06 13834045 . Het mag ook per mail:  minke-yje@live.nl   Koffie/thee met wat lekkers wordt door Minke verzorgd. Het adres om te knutselen is: Rijksweg 3 Kootstertille. Bij opgave hoort u ook de prijs die voor materiaal en koffie met wat lekkers gaat worden

 

Ludingawaard datums zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Eten kunt u op de laatste vrijdag van de maand. Juli en Augustus is het vakantie en is Ludingawaard gesloten. Kosten per keer voor dit jaar  € 13,50. De prijs is dus de enige verandering.  Het adres is:  Ludinga 12 8918 GX in Leeuwaren.  Aanvang 17.30 uur tot 20.00 uur.       

Wat we wel blijven vragen is om geen geurtjes te gebruiken!!!!!!!!!    

Het is van groot belang zoveel mogelijk mensen voor het lidmaatschap van het Longfonds te interesseren: we kunnen het contributiegeld goed gebruiken! Graag doen we hiervoor op u allen een beroep om mensen in uw omgeving lid te maken. Tevens vragen wij u om de activiteiten zoveel mogelijk te bezoeken. U steunt daarmee niet alleen de organisatie, maar het komt ook nog eens de budgetten ten goede.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het rayon via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.