Word lid Bestel gratis

Nieuwsbrief

Longnieuws Regio Friesland // Januari 2018

Van de voorzitter:

Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief met het nieuws van Longfonds Friesland. In het afgelopen jaar is weer veel werk verzet. De longpunten zijn opnieuw zeer goed bezocht. Honderden longpatiënten en geïnteresseerden zijn bij elkaar gekomen tijdens boeiende bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.
Graag neem ik hierbij de gelegenheid om alle vrijwilligers en zorgverleners te bedanken, met wie we hebben samengewerkt en die hun inzet het afgelopen jaar met zoveel energie hebben gegeven. Bedankt!!!
Inmiddels is 2017 weer voorbij en staat 2018 op ons te wachten. Een nieuw jaar met nieuwe dromen en aandacht voor onze naasten. Ik hoop dat u prachtige feestdagen heeft gehad en mede namens Regiocommissie Friesland wens ik u allen veel geluk, vrede en een goed nieuwjaar.
Met hartelijke groet,
Klaas Visser

Van de redactie:

Ook in 2018 gaan we verder met onze Longpunt bijeenkomsten in : Drachten - Heerenveen- Leeuwarden - Sneek. Voor actuele informatie kunt u altijd terecht: http://friesland.longfonds.nl/actueel/agenda en/of mailen via: friesland@regio.longfonds.nl

Activiteiten 2018

Aangezien de groep belangstellenden steeds kleiner wordt hebben we moeten besluiten om alleen nog de boottocht te organiseren. We varen sinds vorig jaar weer alleen met de lotgenoten uit Friesland! Ook bij Minke haar oproep om te knutselen was in het jaar 2016 en 2017 weinig animo waarop besloten is om dit niet meer door te laten gaan.

Woensdag 13 Juni gaan we weer te varen met de Redbad uit Terhorne.  

De Syl 1000, 8493  LL Terhorne is het adres waar de boot ligt en waar we opstappen.    Dit jaar iets eerder omdat de bustocht vervalt en we hopen op minder wind deze keer.

Inschepen kan vanaf 10.00 uur en om 10.30 uur vertrekken we. U krijgt 2 consumptie munten aangeboden en we beginnen met 2x koffie / thee met appelgebak. Gedurende de reis hebben we een kennisquiz onder leiding van dokter Anton Blom: Wat weet u zelf van uw longziekte ? Waar we ons diner gaan nuttigen is nog niet bekend maar ook dat zal zeker weer goed komen. Op het einde van onze vaartocht wordt u nog een broodje ham/kaas aangeboden. Het tijdstip van terugkomst is een beetje moeilijk te voorspellen, maar we denken ongeveer 17.00 / 17.30 uur. Voor leden is de bijdrage € 32,50 en niet leden € 42,50.  Opgave bij: Durkje Boermans op boermansd@hotmail.com, tel: 058-2552877 of 06-51936933.

Graag voor 5 juni 2018 opgeven en betalen !!!               Geld overmaken op rekeningnummer: NL 88 INGB 0006688623 Stg Astma en COPD patiënten Frl te Wergea.

Ludingawaard: Eten kunt u weer op de laatste vrijdag van de maand. Vakantie is van 6 t/m 24 augustus. Kosten per keer zijn waarschijnlijk € 15,- incl. 2 drankjes.  Het adres is:  Ludinga 12, 8918 GX in Leeuwaren.  Aanvang 17.30 uur tot 20.00 uur.  Wat blijft  is de vraag om geen geurtjes te gebruiken !!!   

Het is van groot belang zoveel mogelijk mensen voor het lidmaatschap van het Longfonds te interesseren: we kunnen het contributiegeld goed gebruiken! Graag doen we hiervoor op u allen een beroep om mensen in uw omgeving lid te maken. Tevens vragen wij u om de activiteiten zoveel mogelijk te bezoeken. U steunt daarmee niet alleen de organisatie, maar het komt ook nog eens de budgetten ten goede.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.